5 bra böcker om självförbättring

Att läsa böcker är ett enkelt sätt att lära sig mer, inte bara om världen utan också om sig själv. Även om skönlitteratur kan ge väldigt mycket nöje och lärdomar kan det ibland vara behövligt med mer konkret hjälp, gärna från någon som vet vad den pratar om. Antingen för att den är specialist eller på grund av egna livserfarenheter. Här kommer det som kallas för självhjälpsböcker in i bilden. Idag hittar du en uppsjö av böcker i denna kategori vilket innebär att det finns något av intresse för alla.

shutterstock_93459373Olika typer av självhjälpsböcker

Det finns många olika typer av självhjälpsböcker, en del har en religiös grund, andra är grundade i olika psykologiska inriktningar och några är skrivna av människor som gått igenom diverse livskriser och tagit sig ut med nya lärdomar på andra sidan. Oavsett vilken typ av bok som du tror passar dig kan det vara en god idé att besöka olika bokbloggar, till exempel Antikvariat1.se, för att hitta riktigt bra självhjälpsböcker. Ett annat sätt är att prova att läsa någon av dem som räknas upp senare i denna text. Många har funnit stor hjälp i självhjälpsböcker, det kanske du också kommer att göra.

Tips på böcker

Fem populära självhjälpsböcker följer här: Mia Törnbloms “Självkänsla” och “Mera självkänsla”. Dessa är båda mycket handgripliga med diverse övningar. En riktig klassiker bland självhjälpsböcker är Deepak Chopras “Vägen till lycka”. Denna grundar sig i buddismen och har ett mer andligt synsätt en de tidigare nämnda. En självhjälpsbok som nått topplistorna på senare tid är “Lyckofällan” av Russ Harris. Här får man hjälp att bli lycklig genom att ägna sig åt ACT, det vill säga Acceptance and Commitment Therapy. Det femte boktipset blir en annan bok som också kröner topplistorna, nämligen “Höj din energi” av Sanna Ehdin. I denna bok får du lära dig hur du höjer energinivåerna och uppnår lycka.