Böcker som jag läser just nu

reads a lot of booksUnder semestern läser medelsvensken en hel del böcker och när det regnar ute kan man multiplicera läsfrekvensen med två. Finns det något mysigare än att befinna sig kanske på en strand och höra bruset från havet, med en härlig bok att dyka in i? Eller om det regnar ute, att sitta inne i en mysig stuga, med en brasa, höra regnet smattra mot fönstret och då plocka fram sin favoritdeckare och njuta av ett mysterium för en stund? Nej, en riktigt bra bok slår allt!

Just nu tycker jag att det är spännande med olika motiverande böcker om hur man lyckas med skolan, jobbet, en affärsidé eller någon annan sorts utmaning som man har framför sig. Att läsa böcker om personer som lyckats bygga upp imperium eller idrottsfigurer som lyckats slå världsrekord, dessa böcker faller mig i smaken för tillfället. Det ger mig dels insikt i att tänka igenom min egen vardag och försöka sätta fingret på vad det är jag vill utveckla framöver. Det får mig även att våga drömma om stora saker och sätta upp ännu större mål, som för andra kan verka helt omöjliga. Inspiration helt enkelt.

En annan genre som jag älskar att läsa under sommaren är olika deckare, med riktigt spännande litteratur som får en att inte vilja släppa boken för fem öre. Att kunna få klura på ett mysterium, fundera ut vad som kommer att hända eller vem som gjort vad kan även det vara den perfekta läsningen vid stranden. Vill man ha hjälp med vilken bok som passar kan man besöka boksajten antikvariat1.se för där finns det massor av boktips! Hur som helst, vad man än väljer att läsa och vilken genre man än föredrar så tror jag att böcker på semester är a och o till ännu bättre avslappning. Man får helt enkelt möjlighet att drömma sig in i en annan värld och koppla bort ytterligare.