Hur får man egentligen volym i håret?

get that hair all supermodels always haveHur gör man egentligen för att få det där håret som alla supermodeller alltid har? Är det svårt eller kan vem som helst få till en snygg frisyr med bra volym? Här följer några tips och råd om hur man kan bli väck det där tråkiga platta håret och istället nå en volym som aldrig förr.

Det gäller att förbereda rätt

Att få till en bra volym i håret startar redan i duschen genom att använda produkter som ger mer stadga och volym. Produkter som ger volym gör så att håret bli lättare och hårstråna inte blir så feta eller platta. Man kan även använda sig av stylingprodukter som ger volym, som exempelvis mousse.

När det är dags att föna och tupera håret

Ett klassiskt knep när man fönar håret är att först föna som vanligt men när man nästan är klar vänder man huvudet framåt, så att håret hänger neråt, och fortsätter att föna håret den sista stunden genom att ”borsta” håret nedåt. Det kommer garanterat att ge volym, men när du vänder upp huvudet igen och skall genomföra den sista stylingen bör man inte använda borste utan endast händerna. Använder man borste kommer volymen att dras nedåt.

För snabb volym bör man ha en kam, helst en pinnkam eftersom den ger mer effekt. Man skall dock endast tupera håret vid rötterna eftersom det annars ger ett ovårdat intryck. Håret kommer automatiskt att resa sig, men man måste kamma igenom det översta håret så att frisyren ser bra ut. Ett tips är att använda lite hårspray i hårbotten, så att volymen håller längre.

Hur fungerar egentligen volympuder?

Volympuder kallas ibland även för torrschampo och är ett snabbt och enkelt knep för att få till rätt volym. Man kan köpa det både i spray eller puderform. Applicering av dessa produkter skall endast göras i hårbotten och man gnuggar lätt in produkten. Håret ser dels mycket renare ut eftersom det tar bort olja men ger också riktigt bra volym!