Snabba sminktips som gör skillnad!

Quick makeupIbland så bestämmer man sig i sista sekunden för att dra ut på stan med sina vänner och det gäller då att kunna göra i ordning sig snabbt. Några tips på hur man sminkar sig riktigt snyggt fast på minimal tid kanske därför inte är helt fel. Här följer några praktiska tips på hur du man få till din fest-look på nolltid.

Framhäv på rätt sätt

  • Under ögonbryn och runt läpparna kan man applicera concealer i en ljusare ton än sin egen hudfärg, vilket ger ett piggare intryck samt framhäver läppformen mer.
  • Genom att använda sig av en ögonbrynspenna för att fylla i brynen kan man ge ett mer fixat intryck samt att det ramar in ansiktet. Genom att använda sig av en snedskuren pensel till ögonbrynen så får man ett mer naturligt resultat, men det är upp till var och än vad man föredrar.
  • Har man mörka ringar under ögonen så vill man oftast dölja dessa. Man bör tänka sig att man ska fylla i under ögonen som om det vore en trekant, eftersom det ger ett mer naturligt intryck med mindre skarpa kanter. Så fyll alltså inte i själva mörka området, utan tänk att det är en trekant under ögonen som skall målas.

Att applicera och dölja på rätt sätt

  • Ett tips som ger ett mer piggare intryck är att blanda concealer med lite ögonskugga i guldfärg. Detta appliceras i ögonvrån och ger ett mer alert intryck.
  • För att maximera huden så att den ser så felfri ut som möjligt bör man alltid använda sig av en primer under foundation. Det ger ett slätare resultat och håller garanterat under hela festen.
  • Att applicera sminket genom att skapa konturer i ansiktet kan göra riktigt skillnad, men gäller att man vet hur tekniken skall användas. Ett tips är att exempelvis använda sig av en rund borste för att applicera foundation, eftersom det ger ett mer jämt och naturligt resultat.