Tips om hårinpackning och locktång

Tips on hair mask and curlersEfter semestern med mycket sol och bad kan håret lätt bli torrt och slitet. Samma sak gäller efter en kall vinter där håret får ta rejält med stryk av minusgrader. Därför kan inpackning då och då vara välbehövligt. Hur ofta bör man egentligen genomföra en hårinpackning? Finns det olika produkter för olika typer av hår? Här följer några tips om vad som kan fungera för olika sorters hår samt hur man bäst tar hand om håret om man exempelvis gillar att styla det med locktång.

Vilken hårinpackning funkar bäst?

Det är supersvårt att svara exakt på den frågan eftersom det kan variera från person till person. Dels bör man fundera på vilken hårtyp man har, om det är rakt, tunt, lockigt eller tjockt. Det finns produkter för alla och man kan be om hjälp av sin frisör för att få en definition gällande sitt eget hår. Att använda hårinpackning är viktigt och bör göras cirka en gång per månad eftersom det ger en dos av återfuktning till håret. Även detta kan dock variera beroende på vilken produkt man väljer att använda. Det man generellt bör tänka på är att en hårinpackning leder till att håret blir tyngre, eftersom produkten lägger sig som en kapsel kring hårstrået, vilket leder till mindre volym. De dagar man drömmer om mycket volym gör man bäst i att skippa hårinpackningen. Dock kommer håret att kännas mjukare och eventuellt ha mer lyster.

Använder man plattång, locktång eller fön ofta bör man tänka på att använda någon typ av värmeskyddande produkt. Det ger inte mer återfuktning men skyddar håret från den extrema värmen, så att man sliter mindre på hårstrået. Dessa produkter skall appliceras innan användning, men med måtta så att håret inte får en smutsig eller oljig effekt. Även här kan det vara bra att be sin frisör om råd, så att man inte köper fel produkter i onödan.