Tips på olika sorters klänningar

cocktail DressNär det är dags för fest kan en riktigt snygg klänning vara det perfekta klädesplagget, tillsammans med ett par höga klackar, snygga smycken och den ultimata partyväskan. Att välja klänning kan ibland vara klurigt och det finns olika sorters klänningar som passar olika sorters kroppsformer. Det finns också vissa tillfällen där en viss sorts klänning passar bättre än en annan. Här följer några tips om olika sorters klänningar.

Den lilla svarta klänningen

”Den lilla svarta klänningen” är en klassisk term som används som en beskrivning av en perfekt svart klänning som passar till många olika tillfällen. Det är en relativt stilren och vacker svart klänning som man kan använda med flera olika accessoarer och därför upplevs den som väldigt mångsidig. Vill man piffa till sig extra fint är tipset att satsa på ett pampigt halsband till den lilla svarta klänningen. På så sätt kommer man garanterat göra intryck.

Cocktailklänning

Detta är en något mer formell klänning och kallas ibland för aftonklänning. Dock anser vissa att en aftonklänning är ännu mer formell och passar vid mycket specifika tillfällen (så som en bal), medan cocktailklänningen är mer mångsidig och kan användas vid mindre formella sammanhang. Detta är en klänning som oftast är i ett tunt tyg och slutar strax nedanför knät. Klänningens fokus är främst upptill genom en vacker skärning, halsdetalj, ärmar eller byst. Till cocktailklänningen passar höga klackar och mer klassiska accessoarer. Det man bör tänka på är att om man blir bjuden till en fest där klädkoden för män är smoking, då gäller en mer formell aftonklänning för kvinnorna.

Fodralklänning

Detta är en tight klänning med en åtsittande form runt kvinnans kropp och framhäver verkligen figuren. Oftast har dessa klänningar inte ärmar utan kan antingen vara helt ärmlösa eller ha smala axelband. Dessa klänningar kan fungera till en partykväll på stan eller till mer informella bröllop.